Så fungerar presentkortet

Detta är Vimpelns Presentkort:

Ett VISA-kort som kan laddas med valfritt belopp från 100-5000 kr. Det gäller i anslutna butiker på Vimpeln.

Hur betalar jag med presentkortet?

Kortet är ett VISA-kort med magnetremsa som du drar i butikens kortmaskin och genomför ett signaturköp. Det behövs INTE en kod.

OBS! Du måste veta kortets saldo och uppge hur stor del av köpesumman du vill betala med kortet. 
Exempel: Om du t.ex. vill handla för 600 kr men ditt presentkort endast är laddat med 450 kr måste du berätta för kassören att du först vill betala 450 kr med presentkortet och sedan betala de resterande 150 kronorna på annat vis. Kassören kan inte se vilket saldo du har på ditt presentkort då det är ett VISA kort och dessa uppgifter är privata.

Det fungerar inte?
 • Alla butiker som står med på vår lista ska ta emot presentkortet. 
   
 • Du som kund behöver inte fråga om de tar emot kortet, det gör de. Det är bara att betala med kortet som om det är ett vanligt VISA kort utan kod.
   
 • Den vanligaste anledningen att ett köp inte går igenom är att det inte finns nog med pengar på kortet. Det är kundens ansvar att kontrollera kortets saldo samt berätta för personalen vilken summa du vill betala med presentkortet.
   
 • I sällsynta fall kan problem uppstå ifall butiken bytt bank eller bytt ut sitt kassasystem utan att meddela Vimpeln. I de fallen måste Vimpeln återaktivera den specifika butikens system för att det ska fungera.
   
 •  Om ni stöter på problem när ni försöker handla i en butik får ni gärna ringa oss, eller be butiken ringa till oss så hjälper vi er direkt.
Hur kontrollerar jag mitt saldo?

Kassören kan inte se vilket saldo du har på ditt presentkort då det är ett VISA-kort och dessa uppgifter är privata. Du kan däremot enkelt kolla upp ditt saldo här på vår hemsida eller ringa konsumentsupport på 08-22 50 30. Saldo kan även kontrolleras i automaten på Vimpeln.

Hur länge är mitt presentkort giltigt?

Presentkortet är giltigt 12 månader från inköpsdatum. Du kan kontrollera giltighetstid samt saldo genom att klicka här "kontrollera saldo" i menyn till höger eller genom att ringa konsumentsupport på: 08 – 22 50 30.

Jag har fler frågor:

Kontakta oss på presentkort@vimpelnalingsas.se eller 0730-838 777.